Saturday, May 9, 2015

further study


Assalamualaikum

2 weeks left before nak sambung belajar diiiii *jeng jeng* Matrikulasi Gopeng, Perak. Alhamdulillah Allah bagi rezeki utk study ditempat yg bagus and tradisi (abg and kakak matrik perak jugak). 25.5.15 dah nak kena pi daftar and im sooooo nervous. 

Lepas almost 6 month (less or more) dah duduk rumah je now setahun kena study balik and ni bukan first time kena jauh dgn family. Dh tahun ke-3 la sebab after PMR dah kena jauhhhhhhhh ke kelantan smpai SPM. And Alhamdulillah again sebab dpt matriks yg dlm negeri Perak and senang la nak balik. Matriks perak actually pilihan kedua. Pilihan pertama matriks Penang. Tapi dapat mana pun still happy tau. 

Aku dpt course Science and aku rasa la mesti aku dpt Sc Hayat bukan Sc Fizikal sebab kalau tengok result SPM memang Bio lagi better dri Fizik. ayah mcm tak galakkan Sc Hayat sebab ayah lgi suka kalau aku belajar dlm engineering tpi aku nak jadi Dentist or Pharmacy so memang kena Sc Hayat la kan. Hmmm

And aku ada dapat offer dri satu U ni *rahsia* dlm foundation utk engineeringn tpi aku tak minat. So minta2 la pilihan utk ke Matriks ni yg terbaik utk masa depan aku. Amin.

Terpaksa berpisah dgn bestfriend (Zaharatul Balqis) sebab tak dpt matriks sama. Dia pi matriks Perlis (account). Goodluck. Till we meet again

Byebye.

0 comment: